Eva Birath

Eva Birath

Glädjande besked

Min konstiga sjukdomPosted by Eva Birath 20 Aug, 2015 11:46
Igår var vi så äntligen i Uppsala hos Men1 specialisterna. Det kändes fantastiskt bra. Mycket glädjande var att ingen av oss hade fått fler tumörer. Det kan till o med vara så att vi inte bär på Men1 genen utan ev en genetisk benägenhet enbart för Hyperparathyrios, vi skall testas för det.

Jag kan ha haft oturen att dessutom ha fått en hypofystumör o har man fler än en tumör på hormonbildande organ så klassas man som Men1.

Men det fina är att även om jag då anses ha Men1 så för jag inte den skiten vidare till barn o barnbarn. Barnen får i alla fall kollas för Hyperparathyrios men det känns betydligt mindre allvarligt än Men1.

Dom släpper oss inte utan vi kommer att åka en gång per år till Uppsala för kontroller, vilket känns väldigt tryggt.

Min yrsel har inget med Men1 att göra men jag fick en strimma nytt hopp när jag fick veta att jag har en bihåla inne i huvudet som är vätskefylld o har så varit redan på min första magnetkameraröntgen 2007. Nu får jag undersökas på nytt på öron.

Jag trodde att min urusla ämnesomsättning berodde på en tumör i bukspottkörteln men som tur var hade jag ju ingen sån 😀

Nu tror jag att det beror på en hormonobalans mellan östrogen och testosteron då jag äter östrogen. I andra länder får kvinnor som äter östrogen även ett litet tillskott av testosteron då det bidrar både till välbefinnande, en starkare benstomme, sexlust och bättre ämnesomsättning. (Länk till Intressant artikel i en Läkar tidskrift från 2006). Jag skall prata med min gynekolog om detta.

Livet är spännande o man får aldrig ge upp att kämpa för sitt välmående 😊  • Comments(0)//www.evabirath.se/#post105