Eva Birath

Eva Birath

Hormonbalans

HormonerPosted by Eva Birath 09 Sep, 2015 11:54
Att ha en bra balans på sina hormoner påverkar mer än vi kanske tror. Allt från energi, ämnesomsättning, sexuell lust till allmänt välbefinnande.

Med åldern minskar alla hormoner o det känner nog alla av men i synnerhet kvinnor i klimakteriet och därefter.

Man kan själv gynna sin hormonproduktion genom att styrketräna och äta en kost med hög andel fett men det är inte alltid att det är tillräckligt.

Själv fick jag östrogen utskrivet av min gynekolog för ca 2 år sen o upplevde att jag slapp mycket av klimakteriebesvär o kunde sova bättre på nätterna. Men även kvinnor har behov av en liten andel testosteron, det handlar ju om balansen o tillsätter man östrogen så tror jag att man även behöver tillsätta en liten mängd testosteron.

Efter att ha läst en artikel i en läkartidning om nyttan av testosteronet så pratade jag med min gynekolog om detta o har nu fått en testosteronkräm som jag skall smörja mig med varannan dag.

Bara efter ett par dagar kände jag mig både piggare o gladare. Jag börjar få lust att göra saker, som att tex måla vilket jag inte har gjort de senaste 5 åren. Jag känner även att jag får bättre kontakt med mina muskler när jag tränar.

Nu hoppas jag även att min ämnesomsättning skall få mer fart men det är nog för tidigt att säga, jag har bara hållit på i ett par veckor än.

Spännande är det 😊  • Comments(0)//www.evabirath.se/#post111