Eva Birath

Eva Birath

Fetter

KostPosted by Eva Birath 09 Sep, 2015 23:08

Omega-6-fettsyror främjar inflammatoriska processer medan omega-3-fettsyror hämmar dem. Vi får med dagens kost i oss alldeles för mycket omega-6-fettsyror och för lite av omega-3-fettsyror.

Omega-3 är nödvändigt för en kropp i balans och uppges också vara bra för att förebygga många olika sjukdomstillstånd. Ett av de områden där omega-3-fettsyrorna verkar positivt är mot inflammation.

Undvik - Växtoljor, margarin, industrimat. Var lite försiktig med nötter o industriellt griskött.


Ät -
Fet fisk, annan fisk, smör, grönsaker, gräsbetat kött, viltkött, nötkött o ägg.

Ta gärna extra tillskott av omega 3.

Vill du läsa mer så har både Kostdoktorn och Karl Hultén skrivit mycket bra om det här.

  • Comments(0)//www.evabirath.se/#post112