Eva Birath

Eva Birath

Ta reda på varför du inte går ner i vikt

ViktminskningPosted by Eva Birath 21 Jun, 2016 17:25

Att gå ner i vikt (fett) handlar inte om att äta mindre o röra på sig mer (som de flesta vill få oss att tro), det är hormonellt.


Har du för mycket insulin, östrogen eller kortisol så spelar det ingen roll vad du gör, du kommer inte att gå ner i vikt för din kropp befinner sig i ett fettinlagringstillstånd.


Har du för mycket kortisol (stresshormon) så gör du det bara värre med mycket träning, en långsam promenad är lagom o sen får du jobba på att reparera dina binjurar o stressa ner. Sova mycket.

Har du för mycket östrogen, sluta med p-piller eller annat som höjer östrogenet, tex mjölkprodukter o soja. Går du som jag på östrogenbehandling efter klimakteriet, dra ner på östrogenet till ett minimum, så lågt det bara går för att ändå må bra.

Insulinet är det enklaste att fixa, det är helt enkelt att undvika sån mat som ger högt insulinpåslag (tex socker) o att inte äta hela tiden. Jag rekommenderar periodisk fasta och LCHF.

Dr Eric Berg (finns på youtube o FB) pratar mycket om det här och hur olika kroppsformer kan tala om vilket hormon man har för mycket av (var man lägger på sig sitt fett), han berättar även vad man kan göra åt det.


Fixa hormonerna så löser sig resten 😊  • Comments(0)//www.evabirath.se/#post216