Eva Birath

Eva Birath

Karrageran

KostPosted by Eva Birath 19 Sep, 2016 19:21

Karragenan är en populär ingrediens att tillsätta i livsmedel som ett förtjockningsmedel.

Denna produkt har dock visat sig påverka tarmfloran negativt och i sin tur försvaga kroppens immunförsvar.

Även andra biologiska mekanismer i kroppen kan störas av karragenan som t.ex. regleringen av bl.a. insulin och andra immunförsvarsrelaterade funktioner.

Följande är en förteckning över livsmedelskällor som ofta innehåller karragenan.

• Mjölkprodukter, inklusive mandel, ris, soja och även kokosmjölk
• Kvarg
• Glass
• Yoghurt
• Färdig frysmat
• Organisk Juice
• Fryst pizza
• Påläggskött såsom skivad kalkon
• Konserverade soppor
• Gräddfil
• Bearbetade såser och dipmixer
• Modersmjölksersättning



  • Comments(0)//www.evabirath.se/#post271