Eva Birath

Eva Birath

Sötningsmedel

KostPosted by Eva Birath 30 Jul, 2015 01:04

Det finns de som tror att sötningsmedel är ok men jag litar på vetenskap och kloka läkare samt egen erfarenhet. Här är en bra artikel från Kostdoktorns sida med länkar till vetenskapliga undersökningar:

"Många ersätter socker med artificiella sötningsmedel. De tror att det kommer att leda till att de får i sig färre kalorier och gå ner i vikt. Det låter troligt – och rimligen är det mindre dåligt än en massa socker. Men studier är långt från samstämmiga, sötningsmedel verkar ha sina egna problem.

Dessutom verkar sötningsmedel kunna bibehålla ett sockerberoende och leda till sug efter sötsaker. Och den långsiktiga effekten av ständig konsumtion har inte studerats ordentligt.

Stevia marknadsförs som ett naturligt alternativ till artificiella sötningsmedel. Det är reklamsnack. Det finns inget naturligt med ett processat supersött pulver som Stevia.

Om du har svårt att gå ner i vikt föreslår jag att du undviker sötningsmedel helt. Som en bonus kommer du att uppskatta naturlig sötma mer, när du inte längre är tillvand till den extrema artificiella sötman hos skräpmat och lightläsk."  • Comments(0)//www.evabirath.se/#post96