Eva Birath

Eva Birath

Kan vara värt att kolla!

ViktminskningPosted by Eva Birath 14 Feb, 2016 20:55


Många, framförallt kvinnor (även jag) har problem med att gå ner i vikt, trots en strikt LCHF kost.


Äter man en strikt LCHF kost o ändå har problem så kan det bero på en för låg ämnesomsättning (hypotyreos) pågrund av en hormonobalans i sköldkörteln, en brist på T4 o T3 hormon.

Tyvärr är det inte alla som får hjälp då kunskapen ofta är låg hos allmänläkare och symtomen är varierande, därför avfärdas många med klimakterieproblem eller psykologiska.

Jag fick själv stå på mig för att få hjälp. Jag läste på allt om sjukdomar i sköldkörteln o förstod så småningom att jag hade Hyperparathyrios (tumörer på bisköldkörtlarna).

Det tog lång tid med vidriga symtom, innan jag fick min operation. Jag gick då hos en professor på Endokrinologen men han ville bara fortsätta att ta nya prover en gång i halvåret, tills jag inte stod ut längre. Jag talade om för honom vad som var fel på mig o krävde att få en remiss till kirurgen.

Allt har blivit mycket bättre sen operationen men ämnesomsättningen är fortfarande något för låg. Jag märker det på att jag är frusen o lite trög i magen, håret är tunt o risigt samt att vikten står still trots en extremt strikt diet.

Jag äter levaxin (T4) och leotyronin (T3) sen ca tre år tillbaka och opererade bort mina tumörer på bisköldkörtlarna för ca 2 år sen.

Uppföljningen är inte heller något att hurra för, man vill ju veta att medicinen fungerar o att man ligger på rätt dos. Nu misstänker jag att min dos av levaxin är för låg.

Man får läsa på o ta ansvar för sin egen hälsa, kräva att få remisser till rätt instanser och att rätt prover tas.

Ge aldrig upp när det gäller din hälsa ❤️

Några av alla symtom på Hypotyreos (låg ämnesomsättning):

Låg kroppstemperatur, frusenhet, kroniskt trötthet, utmattning, sömnstörningar/kan sova hur mycket som helst utan att bli piggare, viktuppgång/svårt att tappa i vikt, aptitlöshet, muskel- och ledvärk, stelhet, svaghet, nedstämdhet, depression, desorientering, koncentrationssvårigheter, försämrat minne, yrsel, huvudvärk, migrän, stickningar och domningar, torrt hår och håravfall, sköra naglar, torr, sval och blek hud, klåda, glesa ögonbryn, försämrat immunförsvar, allergier, astma, hörselnedsättning, tinnitus, nedsatt smaksinne, försämrad koordination, gallstensbildning, alkoholintolerans, menstruationsstörningar, nedsatt sexlust, svimningskänsla, blodtrycksförändringar, åderförkalkning, låg puls eller hög puls, kalla händer och fötter, förstoppning, orolig mage, blåmärken.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.