Eva Birath

Eva Birath

Periodisk fasta

Periodisk fastaPosted by Eva Birath 13 Feb, 2015 13:43

Så vilken är dygnets viktigaste måltid?

Vi har väl alla fått lära oss att frukosten är den viktigaste måltiden på dygnet. Och för en person som äter en kolhydratrik Svensson-kost är den nog också det. Den nedreglerade fettförbränningen gör att nattens fasta slösar med glykogenet och morgonens frukost fyller därför en funktion i att fylla på glykogenet, öka energin och vakenheten. Men för dig som äter lågkolhydratkost är läget annorlunda. Då förbränner du effektivt fett under nattens fasta och fortsätter göra det effektivt när du har vaknat. Du har på morgonen inte samma behov av energipåfyllning och behöver således inte äta frukost. Frukost kan du gärna äta, men du behöver inte ha dåligt samvete för att du inte gör det.


Mina egna erfarenheter

Personligen använder jag mig av periodisk fasta dagligen. Jag äter inte frukost, håller mig fräsch och pigg fram till lunch med bara kaffe. Jag äter två måltider per dag mellan ca kl 13,00 - 20.00.


Läs mer på Jonas Bergqvist sida … jätteintressant

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Birath 16 Feb, 2015 11:36

Jag har testat 5:2 men jag tror på total fasta o tycker då att det blir för jobbigt att gå en hel dag utan mat. Jag föredrar att köra 16:8, det passar mig perfekt. Vad jag själv har kommit på vad gäller Levaxinet o Liothyroninet, är att det funkar bättre om jag tar det i samband med lunch (min första måltid), då vara effekten även till kvällsmålet. Jag har läst att Levaxin bara fungerar i 6 timmar o att Liothyronin varar ännu kortare, dessutom skall medicinerna inte tas tillsammans med vitaminer, mineraler, östrogen o andra mediciner. Tidigare tog jag allt på morgonen o tror därför inte att jag fick effekt av medicinen.

Posted by MagganF 16 Feb, 2015 08:55

Intressant med periodisk fasta. Hur ser du på 5:2? Jag menar de som kör 5:2 äter ju ändå under fastefönstret. Fasta är väl ändå när man inte tillför några näringsämnen alls? Har du testat 5:2 och i så fall vad tyckte du?
Och hur funkar det för dig som vad jag förstått har nedsatt funktion i sköldkörteln (även jag, sedan 2004, medicinerar med Levaxin och Liothyronin). Jonas Bergqvist rekommenderar ju inte periodisk fasta för "metabolt sjuka". Skulle vara intressant att höra din synpunkt.